模拟试题

3773考试网英语四六级模拟试题正文

2009年12月英语四级模拟试题六参考答案

来源:fjzsksw.com 2009-11-13 16:44:13

 

 参考答案:  
  Part I Writing
  One possible version:
  Studying Abroad
  Nowadays, more and more students are going abroad for their studies. They enter prestigious universities and institutions and get diplomas there.
  There are several advantages of studying abroad. For one thing, living and studying abroad offers students a different perspective of the world. On a university campus, they are likely to encounter fellow students from various countries and areas, and to be exposed to diverse ideas and values. For another thing, studying abroad offers students the best opportunity to improve their second-language skills, because living in another country is the best opportunity for the real-life use of foreign languages.
  As far as I am concerned, although going abroad is expensive and perhaps painful, students can benefit from it. In the first place, students can gain precious experience that those who stay at home will never have, and then be better prepared for the fierce competition in the job-hunting market. Furthermore, the overseas experience can sharpen students’ strengths, such as patience, tolerance, persistence, etc.


  Part II
  Reading Comprehension

  (Skimming and Scanning)
  1. N。 参见第一段第三句话 “Tips are not required, but they are expected by many people in the service industry.” 可知,小费不是非给不可,只是在服务业工作的许多人都希望得到小费。
  2. Y。 参见第二段第三句话“If a number of bottles of wine are ordered during the course of the meal, the prevailing belief is that the wine costs should not be figured into the final tip.” 可知,如果在用餐过程中顾客点了很多瓶酒,一般人的看法是酒的价钱不应该包括在最后的小费中。
  3. Y。 参见第三段最后两句话“Many cities around the world have established a rider’s bill of rights, which tells riders they have the right to enjoy, for example, air conditioning on command, a radio-free ride, smoke-free air, and a clean seat. Riders are encouraged not to tip if the rights are not complied with.” 可知,全世界的许多城市都建立了乘客权利法案,它规定乘客有权利享受以下服务,诸如:要求开空调,免费听收音机,车内禁止吸烟以及干净的座位。如果乘客的权利没有得到满足的话,他们可以不付小费。
  4. N。 参见第四段可知,美容院和美发店里提供不同服务的人会得到不同金额的小费,而不是每个人都会得到15%的小费。
  5. N。参见第五段最后一句话可知,对于比较复杂的服务,付10到20美元的小费是比较合适的,而不是账单的10%到20%。
  6. Y。 参见 Time Your Tipping 下的段落中“If, however, you would like to ensure special service throughout your stay (say, from the doorman), a larger tip up front is a good idea.”可知,在你逗留期间如果你想,比如说从看门人那里得到特殊的服务,提前付更多的小费是明智之举。
  7.NG。 参见Know Your Tipping Tendencies下的段落中 “Tipping goes up universally when the weather is good, lower when it is not.” 可知,天气好时小费普遍给的多,相反天气不好时小费就给的少,但是并没有提到出现这种现象的原因。
  8. no tipping policies。 参见Know the Tipping Policy下的段落中 “Increasingly, high-end hotels are instituting ‘no tipping policies’that include gratuities in the price of the room.” 可知,越来越多的高档旅馆将要实行小费包含在房间费内的“无小费政策”。
  9. giving a larger tip。 参见最后一段中“On the other hand, consider giving a larger tip for those who go out of their way to provide personalized or stand-out service.” 可知,另一方面对于那些特意提供个性化和突出服务的人,要考虑多给他们小费。
  10. the proper tipping etiquette。 参见最后一段中“Check a travel guide for the particular country you will be visiting for the proper tipping etiquette.” 可知,要查看一下你将要出游的国家的旅游指南中关于正确地付小费规矩方面的内容。

 

[1] [2] [3] [4] 下一页

触屏版 电脑版
3773考试网 琼ICP备12003406号-1