2013年12月大学英语四级阅读理解试题42
2013年12月大学英语四级阅读理解试题42
Washington now covers the entire District Columbia.It was first known as National city,and it remains the capital of the USA.The authority to establish a federal district was embodied in the Consitution but the city's lacation resulted from an early political compromise.Originally ten miles square, the District's lands were taken from Virginia and Maryland. In the 1840s,congress returned Virginia's land and now many governmental buildings are outside the federal district.Until 50 years ago,Washington's population was small--as was the nation's concept of government.Now there are 3 million inhabitants.
George Washington was deeply involved in creating this city.His home, Mount Vernon,was only 25 miles away but during his presidency,the national capital was in New York city.The american government occupied its new capital 1800 and the city was then named in honor of George Washington who had recently died.
Few cities are as impressive or beautiful as washington.It has a great mall with the Capital at one end the Lincoln Memorial at the other.In mid-point is the Washington Monument.The white house is just off the mall.
Washington attracts millions of tourists annually---people who come to see their government in action and to examine the dozens of museums,galleries,parks and buildings.The heaviest tourist invasion is in the spring when the weather is best and when hundreds of cherry trees,a gift from japan,are in bloom.
1.Washington is beautifulo city because_______.
a.its flat terrain allows for easy arrangement of buildings
b.its location is in the center of the nation
c.it has many museums
d.it was carefully planned and has a graceful mall
2.The district of columbia and the city of washington________.
a.occupy the same real estate
b.hold all of the buildings of the national capital
c.provide homes for all the federal government employees
d.are in lands once belonging to Virginaia
3.Aspringtime visit to washington would be good except for one of these reasons:______.
a.good weather
b.cherry trees in bloom
c.all of the facilities are open
d.too many tourists
4.The land which comprises the present District of Columbia _____ .
a.always belonged to the national government
b.until very recently covered land ceded by two states
c.is in area which once belonged entirely to Maryland
d.is strictly limited to governmental operations
5.The location of Washington was selected because _________ .
a.of a political compromise between two political parties
b.George Washington did not wish to commute far from Mount Vernon
c.a tidal river nearby made for easy ocean access
d.Virginia wanted to get rid of some land
参考答案:
1.B 文章的第一段只有一句话:“Obviously television has both advantages and disadvantages.”意思是:“显然, 电视既有缺点又有优点”, 紧接着文章围绕着这一主题展开讨论。因此本段的作用是引出文章的主题。B 最符合题意。
2.D 答案在文章第二段的第二句话:“In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one.”意思是:“电视不仅是很方便的娱乐的来源, 而且相对便宜。”因此只有D最符合题意。
3.B 答案在文章的第二段有这样两个句子:“some people think that this is where the danger lies.” “He is completely passive and has everything presented to him without any effort on his part.”有些人认为电视的危险在于观众变的被动了。因此B为正确答案。
4.A 答案在第三段的第一句话:“television , it is often said, keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics.”电视能使人们了解科学、政治领域里的最新发展。因此A 最符合题意。
5.C 答案在文章的最后一句话:“It is the uses that is put to that determine value to society.”意思是:“电视的使用决定它对社会的价值。”因此C 正确答案。