The term body image refers to the mental image we have of our own physical appea rance, and (S8) . Research has revealed that about 40 percent of adult men and 55 percent of adult women are dissatisfied with their current body weight. (S9). Atthe college level, a study found that 85 percent of both male and female first year students desired to change their body weight. (S10) . Thinness is currently an attribute that females desire highly. Males generally desire muscularity. The vast majority of individuals who want to change their body weight do it for the sake of appearance: most want to lose excess body fat. while a smaller percentage of individuals actually want to gain weight.
2001年1月大学英语六级考试试题听力原文
Section A
1. W: Have you heard about the plane crash yesterday? It caused a hundred and twenty deaths. I am never at ease when taking a flight.
M: Though we often hear about air crashes and serious casual deeds,flying is one of the safest ways to travel.
Q: What do we learn from this conversation?
2. W: I have a complaint to make,Sir. I had waited ten minutes at the table before the waiter showed up,and I finally got served. And I found it was not what I ordered.
M: I am terribly sorry,madam.It's a bit unusually busy tonight. As a compensation, your meal will be free.
Q: Where does the conversation most probably take place?
3. M: I can't find my pen. I need to write a letter.
W: I'll look for it later. Right now I need you to help fix the shelf before paint it.
Q: What would they do first?
4. M: Mrs. Winter, I need your advice, I want to buy a dress for my wife, can you tell me where I can get one at a reasonable price?
W: Sure, go to Richard's. It has the latest styles and gives a 30% discount to husbands who shop alone.
Q: What do we know about Richard's shop?
5. M: My headaches are terribly. Maybe I need more sleep.
W: Actually, you need less sun and some aspirin. It would help if you wear a hat.
Q: What does the woman think is the cause of the man's headache?
6. M: Did you know this: after almost ten years in the United States, with such a strong accent.
W: Yes, but he is proud of it. He says it is a part of his identity.
Q: What does the conversation tell us about Mr. Li?Li still speaks English.
7. W: This is Mrs. Starched,my heater is not getting any power and weatherman says the temperature is to fall below zero tonight.Could you get someone to come over and fix it?
M: This is the busiest time of the year, but I'll speak to one of our men about going over some time today.
Q: Who did Mrs. Starched want to come over?
8. M: Though we didn't win the game, we were satisfied with our performance.
W: You did a great job. You almost beat the world's champions. It's a real surprise to many people.
Q: What do we learn from this conversation?
9. W: Sorry I did not come yesterday,because I had a temperature.Could you tell me the requirement for my term paper?
M: The theme of your paper can be about business management or touring resources in
China, and the length of the paper should be no less than fifteen pages.
Q: What is the most probable relationship between the two speakers?
10. W: I don't think we should tell Tom about the surprising party for Lucy.
M: It's all right. He promised not to tell, and he does not make promises likely.
Q: What does the man mean?
Answer:
Part I Listening Comprehension
Section A
l-10 A C C D A A B C D D
Section B
S1 over S2 constantly S3 mechanism
S4 maintain S5 overall S6 normal S7 increase
S8 This can be influenced by a variety of factors,including how much you weigh and how that weight is distributed.
S9 Similarly findings have also been reported at high school level,mainly with female students.
S10 The primary cause of this concern is the value that American society is ingeneral asociety to physical appearance.
PartⅡ Reading Comprehension
11. 正确答案为C)。根据文章第1、3-6段可知,对鸟类睡眠的最新研究表明,它们能够有意识地控制自己的半脑睡眠。这几段举例说明了对这个问题实验的情况。选项A)、B)、D)虽在文章第2 段中也提到了,但那是文献记载的以前研究的情况(Earlier studies have documented……)故均不是正确答案。
12. 正确答案为A)。根据文章第6段The results provide the best evidence for along standing supposition that singlehemisphere sleep evolved as creatures scanned for enemies.(这些研究结果为一个长久以来的假设提供了最好的证据,即单侧脑睡眠是在生物警惕敌人过程中进化形成的。)
13. 正确答案为C)。根据文章第6段内容:鸟类单侧脑睡眠是在警惕敌人过程中进化而来,此结论还可推而广之。在需要警惕的一侧,鸟儿喜欢睁着一只眼睛……,一对动物园里的鸟儿挨着打瞌睡时 是如此,宠物鸟靠镜子一侧的眼睛闭着,好象镜子中的影子是一个伙伴,而另一只眼睛却睁着, 也说明这种情况。所以选项C)是答案。
14. 正确答案为B)。根据文章第7段第2句Perhaps keeping one s
上一页 [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] 下一页