Part Ⅵ Translation (5 minutes)
Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in the brackets. Please write your translation on Answer Sheet 2.
82. As for Williams, (他宁愿死也不愿意做这件事).
83. Only under special circumstances, (学生才被准许提前毕业).
84. It has been proved that (我们的肤色取决于遗传).
85. No other reproduction in any form is permitted (未经出版社书面同意).
86. The environmental effect of this new factory (完全可以从周围的田地和河流看出来).
Key to Model Test Four
Part ⅠWriting
【范文与点评】
范文点评
The Popularity of Getting Certificates on Campus
①Currently, getting certificates is quite popular on campus. The advertisements for training schools occupy a large proportion of the bulletin board, and booksellers fill their shelves with many reference books. And eager students spare their money and time for these courses and books.
②There are several advantages in this matter. The biggest one is that with more certificates, students are accessible to more and better job opportunities. Besides, they can make more contacts with the outside world in the course of getting certificates.③However, every coin has two sides. The pursuit of certificates is no exception. Some students believe that ④the more certificates, the better.⑤One can hardly make progress this way, but can become bookish easily. Some of them even neglect their routine learning in the process of getting certificates.
From my viewpoint, certificates certify students’ previous efforts. ⑥But whether these pieces of paper can benefit students or not, depends on what they have really gained. Therefore, before dazzling choices, we must have a clear attitude and scientific strategy, and then certificates are beneficial.
①开门见山,说明这种现象的存在,接下来,作者从学校海报栏的广告,书店经营者和学生三方面来进一步说明该现象。
②首先论述其优点,并用了一些连接词表明句与句之间的关系。该部分的结构是There are several advantages...The biggest one ...Besides,...。
③接下来论述的是其存在的缺点,并用However表示转折。
④The +形容词比较级,the +形容词比较级,表示“越…,越…”。学会使用这种结构能让文章增色不少。
⑤这个句子用了hardly和easily,形成鲜明的对比,给人印象深刻。
⑥本句结构whether...or not 引出本文观点。
Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
本文首先介绍了导盲犬如何帮助失明或视力很弱的人外出活动,接着讲了导盲犬在工作中和工作后的不同表现,然后着重叙述了选拔导盲犬及其训练过程,最后交代了导盲犬学校要根据人与导盲犬各自的个性将他们进行搭配,直到导盲犬和盲人完全了解对方的动作时,导盲犬才可以从学校毕业。
1. B)。【定位】由题干关键词a guide dog可将答案定位至第一个标题下第一段第三句:To do this, a guide dog must know how to keep on a direct route, ignoring distractions such as smells, other animals and people.
【解析】原文指出,一条导盲犬在导盲时必须知道如何做到保持一条直达的路线,不被别的气味、动物或者人吸引。文中的keep on a direct route与选项B)中的walk straight 属于同义转述,且都指的是导盲犬的行为,故答案为B)。
2. D)。【定位】由题干关键词any command可将答案定位至第一个标题下第二段第一句:Additionally, a guide dog must know to disobey any command that would put the handler in danger.
【解析】本句指出,对于那些会给主人带来危险的命令,导盲犬必须学会不服从。题干中的any command指任何命令,显然过于绝对化了,与本句相矛盾,故D)为正确答案。
3. C)。【定位】由各选项中的关键词可将答案定位至第一个标题下第三段。
【解析】该段并没有提及notify the handler的相关信息。所以答案是C)。
4. B)。【定位】由题干关键词guide dogs will enjoy可将答案定位至第二个标题下第一段第一句:Guide dogs enjoy their work immensely, and they get a lot of satisfaction from a job well done, but there is no room for typical dog fun during the work day.
【解析】原文表明,导盲犬非常热爱它们的工作,会从做好工作中得到很强的满足感,因此它们真正enjoy的是工作本身,即答案B),而选项D)的satisfaction是由做好本职工作而产生的感觉,并不是它们enjoy的直接对象。
5. C)。【定位】由题干关键词guide dog work, the best thing可将答案定位至第二个标题下第二段第三句:People are very impressed with guide dogs and so we have a natural inclination to praise them, but the best thing you can do to help a guide dog is to leave it alone...
【解析】本句表明对待导盲犬最好的方式就是不要在它工作的时候打扰它,这样它便可以把全部的注意力放在观察周围环境和主人身上,故正确答案为C)。
6. B)。【定位】由题干关键词play和work可将答案定位至第二个标题下最后一段第二句:Guide dogs make the distinction between work and play based on their lead harness.
【解析】原文表明导盲犬是靠它们的挽具来区分工作还是休息的。本题题干中的tells与原文中的make the distinction是同义转述,表示区分,题干中的by对应原文中的based on,故根据原文,得出答案为B)。
7. D)。【定位】由题干关键词evaluated at the guide dog school可将答案定位至第三个标题下第二段第一句:In some schools, if a dog is suited for training but not quite ready, it may go back...
【解析】原文表明,在一些学校,如果一条狗很适合接受导盲训练但没有准备好,它可能会被送回到幼犬饲养人那里再长几个月或者直到成年,由此得出,学校要看小狗各方面适不适合接受训练以来决定是否留下它并将其训练成导盲犬,故D)为正确答案。
8. food
【定位】由题干关键词Different from ordinary obedience training,可将答案定位至第三个标题下末段首句:Unlike ordinary obedience training, guide dog training does not use food as a reward for good performance.
【解析】此处需要填入名词来做介词instead of的宾语,表示不用…来作为奖励。原文中指出,训练导盲犬不能以食物来作为其良好表现的奖励,后面又指明了原因,因为导盲犬必须能够在周围都是食物的地方工作而不会因为食物分心,因此填入答案为food。
9. the new masters
【定位】由题干关键词At the end of training可将答案定位至第四个标题下首段首句:The final stage of a guide dogs training is learning to work with its new master.
【解析】此处应填入名词性成分,作介词with的宾语,原文指出,作为导盲犬训练的最后阶段就是学习与主人一起配合好,一起合作。由于题干中从句的主语为复数the dogs,因此此处应填入the new masters。
10. each other’s every movement
【定位】由题干关键词handler and the guide dog,learning可将答案定位至全文最后一句:By the time they graduate from the guide dog school, they can read each other’s every movement.
【解析】此处应填入名词性成分,作动词read的宾语。原文中指出,当他们可以互相了解对方的每一个动作时,就可以从导盲学校里毕业了,因此此处填入each other’s every movement。
Part Ⅲ Listening Comprehension
Section A
11. M: Why don’t you come to our home for dinner some time this week? I have practiced to improve my cooking.
W: I’d like to, but we have visitors from Finland, perhaps next week.
Q: Why can’t the woman accept the man’s invitation?
【解析】B)。四个选项都是关于女士,由此暗示对话当中应该更加重视与女士有关的部分。男士邀请女士去他家吃晚饭(come to our home for dinner),女士说这个星期有芬兰来的客人(visitors from Finland)要招待,可能要下个星期去。因为女士这个星期有客人,所以女士不能接受男士的邀请。故正确答案为B)。
12. M: I hope I won’t oversleep. I’ve simply got to catch the first flight to New York.
W: If I were you, I’d request the wake-up call from the hotel reception.
Q: What does the woman advise the man do?
【解析】D)。四个选项都是不定式,由此可以推断,本题的内容可能是目的或者动作。 女士说,如果我是你(If I were you),就会要旅店提供叫醒电话(wake-up call)。由此可见,女士建议男士ask for a wake-up call,正确答案为D)。
13. M: I really had a busy week. I want to get some rest. I always enjoy a nap on Saturday afternoon.
W: I don’t think you can. Mr. Smith has just parked his car at the door, and he is coming up now.
Q: What can we learn from this conversation?
【解析】B)。四个选项都更侧重男士方面,由此暗示对话当中应该更加注意与男士相关的部分。 男士一般都在星期六下午睡个午觉(enjoy a long siesta on Saturday afternoon),但女士说Mr. Smith已经在门口停车,马上就来了(parked his car at the door,he is coming up)。由此可以推断,男士今天不能睡午觉了(won’t be able to enjoy a nap)。故正确答案为B)。
14. W: How is George doing? Is he doing all right?
M: He is doing fine now. He planned to change his job for a while but finally decided to keep the present one.
Q: What can we learn about George in this conversation?
【解析】B)。四个选项都是有关George和工作的关系,对工作的看法和态度,由此可以推测,本题的内容是关于George和工作的。 George的工作现在做得不错(doing fine)。虽然他想过换工作(planned to change his job),但是他决定保留现有的工作(keep the present one)。故正确答案为B)。
15. W: Good morning. This is Dr.Allen’s office.
M: Go
上一页 [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] 下一页